Saturday, February 20, 2010

babywearing - mei tai

What is a Mei Tai?

Mei tai is a traditional baby carrier which can be worn on your front, side and back. It has 4 straps, 2 which are shoulder straps (normally longer and angled at the mei tai body) plus 2 more which are the waist strap.

These straps are sometimes padded, and some not. Some are heavily padded, some are lightly padded. Its really up to the wearer & and the maker

The four straps are attached (sewn) onto the mei tai body, which comes in various designs. Some are just plain square, some has curves for a better fit, some even has body/leg padding for extra comfort.



----

ingat tak entry ku yang cakap aku nak try SSC??

after aku post that entry, DNNA passed Hanim's MT kat aku..

memula cuba, aku sangat lah tak pandai... mmg ada tengok instruction video utk ikat2 tu, tp tak senang tau... (tp bukan lah susah sgt pon with practise practise practise)


mei tai - square body & 4 straps (2 chest straps and 2 shoulder straps)

dapat2 je terus try balik dari keje.. tak reti sangat, tp try je...

DH tal balik lagi, so kena amik gamba sendiri

but guess wat?? Faris terus lenaaa... comfy agaknye

2nd time pakai masa nak gi rumah mak, CNY weekend tuh
masuk je dia lena terus.. memang la dia ngantuk tp maknanye dia selesa sangat lah dalam MT nih


after few practices and research in MBW and internet, pagi ni ku try to wear Faris again... now try back carry
(tp dgn bantuan maid ku, tak berani woo sorang-sorang)
ni lah hasilnye... rase makin mudah bila dah banyak kali practise

cam citer 'Oshin' tak??? tp rase dia 'low' sangat...


then ku try front carry..

please please ignore my 'poyo'ness.. just focus on the cute baby :p

gamba blur utk sembunyikan kepoyoon aku di pagi hari ehh tp dah mandi tau hehhe

this is how it looks from the back.. wahhh never take pic of my back before ihikss


hmmm... aku tgh tunggu tester SSC ni.. maybe next week dapat kot... nanti aku amik pics lagi and give review for both carriers ye...

any comment on the way i was wearing the MT??? Leh tolong betulkan kalu salah ye.. TQ


p/s babywearing best tau... aku suka sangat. And feel very close to my baby... i wish he will stay be my 'baby' so that i can wear him...


---

3 comments:

Salwa said...

Norley,Faris adalah model yang sangat bijak
elok je dia senyum manjang masa mommy dia posing dari gambar mei tai ni sampai SSC kat atas nuun senyummm je si Faris

scudmami said...

Salwa,
dia mmg suka kena gendong.. janji dukung, sure suka nye lah... and alhamdulillah dia suka dok dlm carrier, kalu tak, susah gak....

Mei's said...

norley, meitai hijau tu was one of the earliest mei tai that i made.. glad u like it.. :)
wish u the best of luck for the contest!

-farid@mei's Mei Tai

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails