Monday, February 22, 2010

babywearing - soft structured carrier (SSC)

last Saturday (in fact immediately after i posted this entry), i received this package from Syaz, owner of JumpSacBaby


Fatini & Haziq yang lebih excited.. Haziq saje buat muka camtu-- muka 'antu' katanye..

that's the thing -- nicely folded


dapat2 je, Faris tgh tido, so aku testing 'babywear' Haziq & Fatini... really good support. Even Fatini felt weightless.. sungguh aku suka suka suka....
tp takde la jalan2 sangat pon, setakat keluar masuk bilik je.
But Haziq, i wore him down the stairs..

petang tu mmg janji nak kuar carik lampu study. Then terus2 je plan nak bawak Faris sekali (selalu kalau shopping, tak bawak pon dia).. ni mmg nak bawak sebab nak test SSC nih..

DH plak ajak gi IKEA.. hmm apa lagi.. best best best...

ni action pics in IKEA...

ni tangan Faris dok dlm carrier tu (hands-in). Sebab carrier tu besar/tinggi drpd dia.. okey jugak, cuma kepala dia je terteleng sana terteleng sini.. and kinda kesian sebab cam dagu/leher dia cam sangkut kat kain tuh (if u can understand wat i meant)

macam carriers yang lain, Faris saaaangat la comfortable sampai terlena...

syyyy...

tu namanye sleeping hood.. patut utk prevent drpd kepala terlentok ke belakang.. utk case Faris, hood tu agak besar utk dia plus dia pon cam dah dok dalam carrier tu, kepala dia sah takkan terbalik ke belakang...

"apalah mummy ni amik gambar cermin plak nih??"

"ehhh ada gamba Payish la dalam tu.. cenyum cenyum..."

antara barang2 yang ku beli... bantal tok letak dalam keta...

"Payish happy hari ni dapat jalan2.."

"uhh.. hausnya... sib baik ada air apple nih"

"iskk... barang kakak mana, mummy??"

pape pon, Payish paling happy sebab dia tak penat -- kena dukung all the way, sempat lena, makan kenyang.. he had dinner rice porridge + spinach at 8pm okehh...

nanti aku buat entry compare these 2 carriers (MT vs SSC) okeh...

till then...

---

6 comments:

SOHO Mama said...

Elehh cute nya Payish pandai senyum2 ambik gambar :)
I tak pernah try SSC. Sekarang ni tinggal Zuleyka je la yg boleh di carry carry..I pun nak bershopping2 jarang bawak yg kecik2. he hee..

DNNA said...

Mek, ko rasa syaz kisah tak kalau pulang lambat sket?? Aku macam nak try bawak fawwaz jln2 gi lake garden sambil jogging laaa .. keh keh keh ...

Ko balik umah mak ko tak this weekend??

Rozy said...

wah awak.....
dah mula addict ler tu ekk...
me ada Boba Organic but not advisable for small baby... nanti baby rasa cam dok la. karung lak..hehhe

scudmami said...

SOHO Mama~ i pon ada Faris je leh carry pon.. nak carry lagi 2 orang tuh?? Mau patah pinggang nih.. plus i really love carrying him around!!

DiaN~ hmmm i dont think Syaz would mind, but I WOULD MIND!! hahhaha aku pon tak puas pakai lagi...

Rozy~ yupp kinda 'addicted' to the BW as well as the MBW forum.. read ur review on Boba carrier, tp tak ramai lagi yang pakai kan?? Best sangat2 ke?? Have u tried other SSC??

Hanim said...

Rozy tak dapat2 nak pinjam Beco. PosMsia nyer biggest sampul pun tak muat *sorry. Dahler terpregnant... takleh panjat gunung :p

scudmami said...

Hanim,
who's terpregnant?? U ke Rozy?? Whoever it is, congrats.. (hmmm.. when i think again, i think it's Rozy.. Hanim u nak exam.. and Rozy yg suka panjat gunung kan kan kan??)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails