Saturday, February 27, 2010

what i learned..

since aku selalu bertamu kat MBW forum, banyak short forms yang aku belaja..

err.. mungkin aku yang ketinggalan zaman, tp just wanna share some

FSOT = for sale or trade --> ni antara yg 1st aku tau, sbb selalu jumpe.. memula tak tau apa, sampai la aku figure out sendiri when they associate it with buy and sell and trade etc

ISO = in search of

HTH = hope that helps

TIA = thanks in advance

IMO = in my opinion

IMHO = in my humble opinion

OT = off-topic -- ni paling lambat aku figured out.. asyik2 jumpa OT nih, pastu baru lah aku tau.. hehehh

LOL = laughing out loud

LMK = let me know

TBH = to be honest

FTR = for the records

banyak lagi sebena nye yang kadang2 aku pon tak sure whether tu short form utk apa hahahha

tp utk sms, aku mmg annoyed dgn short forms err not really short forms but perkataan yang dieja ringkas.. kengkadang aku naik pening baca sms esp kalu sms dari anak2 sedara aku (atau pon bebudak muda sekarang.. i have to admit aku ni dah tak muda sangat hahhahah)..
tapi ada ka baca sms nak kena pikir sume bagai??? kan ke problem kalu orang tu salah anggap?

kalu aku, selalu aku try not to pendekkan perkataan, sbb aku takmoh org salah baca sms aku.. so, lantak pi lah sms aku panjang 2 pages pon, janji msg sampai...

err.. JMTC (= just my two cents -- aku create sendiri ehh ke mmg ada?? hahah)



2 comments:

Rozy said...

wah..wahh..sudah tukar template tu...
kadang2 baca MBW forum memang leh xpaham... so rozy cuma buat2 paham jalah..

raggedyanne said...

assalamualaikum, wah cepatnya dah tukar template? smlm i ada singgah ur blog, tapi nak leave a comment, comment box mcm hang jer, so hari ni baru sempat. Nway, anne nak inform yg akak dah menang tau giveaway tu. Can u email me ur address pls?

raggedyanne79@yahoo.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails