Saturday, February 27, 2010

berjaya godek blog

thanks to tutorial kat sini

akhirnya ku berjaya tuka ghopa blog nih..

tp bila dh tuka ghopa tadi kena la plak adjust balik layout...

problem sekarang:

1) followers -- camane aku nak pindahkan ke tepi ye?? Kalu aku remove then add balik kat gadget belah tepi, akan kuar tak followers list yg sedia ada tuh?? Atau ada sesapa ada cara camane nak 'pindah' ke column tepi? -- dah berjaya... Yan, tadi aku try drag takleh, ni bleh plak.. hihihi

2) Gambar kat header besar punya sangat.. aku dah shrink to fit dah... kena kecik kan gamba dulu ke before upload? -- aku dah crop, tp lambat gile nak upload.. at last, aku buang dulu.. nanti aku try balik..

3) ku dlm usaha meng'update' list2 blogs yg ku follow.. jgn terasa kalu tiba2 takde


okay ke dah tukar ghopa and layout nih?? Ada sesapa ada problem nak access site ku yang tak seberapa nih?? Kalu lambat bagitau ye.. kot2 la heavy sgt ke site ni?? (ewahh betul ke bahasa IT yang aku guna nih??) ehehheh

thanks for ur help.. u know who u are :)

p/s actually kaler blog baru ni bukan lah kaler favourite, tp ni kira percubaan kali pertama... nanti ku nak carik template yang bebetul menawan sanubari hihihihi


6 comments:

CY4.0 said...

follower tak ilang.. dia ada dalam database pakcik google.. bley pe drag & drop widget tu.. hehe.. kaler wise, aku budget ada dalam CSS. try it out.. kalau aku free, bley gak tolong2.. heee..

Rozy said...

xaci..blog list saya dah ilang..huhuhu

scudmami said...

ehh Rozy,
tu yang khabar awal2 tu, jgn terasa kalu takde.. sib baik bgtau.. hehhehe dah add.. :p

CY4.0 said...

beb, gamba tu kena resize dulu then save.. baru upload.. takat set size kat img src, mmg takley..

scudmami said...

ko ni Yan suka cakap bahasa alien hahhaha...
hmm aku ada satu lagi mende nak tanya ko psl blog2 ni lah, nnt aku email ehh ;)

CY4.0 said...

sorry.. haha.. pasal tu aku takley jadi cekgu :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails