Monday, February 22, 2010

susu lambat 'refill'

sape ada 'problem' nih??

problem ke ni ye??

ku rase ini satu problem cabaran BFing journey aku...

actually dulu lagi ku rase gitu, tp lately lebih lagi lah...

contoh nye, kalu pas pam, then Faris nak direct, aku akan rase susu ku tak banyak. Mmg ada let down, tp dia tak puas/kenyang...

contoh nye, last tuesday (cuti CNY), B ku sudah engorge and dia baru pas tido & makan. So aku pon pam.. tak sampai 1/2 jam, dia bangun and nak nenen...

aku bagik, mmg la ada rase let down susu kuar, tp dia nangis tak puas...
sampai ke malam tau... aku rase susu tak banyak atau dalam kata mudah nye -- tak 'refill' (ada ka istilah gitu?)
so nak tido malam tu, dia ngamuk2 sambil menarik2 n*pples ku dgn gigi nye yg 4btg tu okeh... sakit nye tak yah describe la, sendiri tau laaa...
ended up, aku bagi dia EBM dalam botol -- baru lah dia kenyang & tido (tu pon lepas aku pulun paksa dia isap botol sbb mmg susu ku tak 'cukup' utk dia minum sampai puas & tertido)

anyone with this challenge???


---

3 comments:

DNNA said...

*angkat tangan tinggi-tinggi*

ME!!!ME!!!ME!!!
Aku pun ada masalah ni ...
Tapi aku redahhh jerrr ...
Aku teruskan bagi gak ...
Kejap kiri, kejap kanan ...
Sampai dapat letdown yang kedua ...
Biasanya, lepas tu baru fawwaz tidur lena ..
Aku pun tatau betul dak teknik yang aku pakaiguna ni ...

Harap otai2 yang lain dapat beri tunjuk ajar ...
Makasihhh (ewahhh, komen blog orang macam tulis entry kat blog sendiri nampak ... dasarrrr!!!)

ha ha ha ha ha

Hanim said...

telan air bebanyak, or for me, it's usually milkmaid tea or nonaroguy tea. i've never fed EBM thru bottle, except 1-2 coz bila balik tgk ada 2-3oz dlm bottle yg dia tak sempat habis minum (sayang lak nak buang).

ntah konfiden je cukup milk even after pam coz dari masa pantang mcm tu ie tetiba dia bgn masa tgh pam

CY4.0 said...

cuba kau pump takat kurangkan bengkak je.. nak pump pun bagi lepas dia dah selesai minum.. faris pun dah start makan kan.. tu pun dah kira kurang demand gamaknya.. heee..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails