Tuesday, March 2, 2010

Beli breastpump.. lagi?

why i bought another one??
saje-saje.. aci tak??

bukan yang mahal ribu riban atau ratut ratut one, RM32.90 je.. brand Pureen, manual pump je..






hmm sebab-musabab beli:

1) aku takde manual bpump, so saje nak ada satu manual, mana la tau kot sesak2 ada la back up.. (sesak yang cemana tu ye?? AKu rase lebih pada MALAS nk psg FS adalah)

2) kawan aku pakai pump yang ni, aku rase cam best je.. so nak try.. (sib baik murah hahah)

3) kalu weekend, aku malas nak pakai freestyle, sebab leceh nak assemble and all. Kekadang aku just nak relieve the engorgement je (at the same time trying to 'keep' some for Faris)

4) lagipon kalu aku pakai FS, nanti aku rase best sgt pump sure aku biar pump sampai empty hahhaha

5) n*pple kanan aku still crack (sbb Faris tanak isap kiri), so this weekend aku keep paksa dia isap belah kiri, so kanan jadik engorge gila2..

6) Jusco ada previlege sale - dapat 15% off hohoho..



so 1st time aku pakai semalam, inilah hasil nya:



it's very simple -- cara pakai, just put the corong kat ur B, then start pulling the 'tube' giving a vacuum suction action










2oz, 5 minutes 1 side.. not bad huh




my verdict:

1) takde let down, tak best sket
2) it's not expressing milk but more like 'milking' (if u get what i mean)
3) xde sakit sgt n*pp tp aku tarik pelan2 je, takut makin luka lak n*pp aku.
4) but okay lah, aku guna pon just to relieve engorgement -- so, i rest my case

p/s aku x ckp pump ni x bagus (aku pon x pakai lama)-- sbb kalu x, takkan la member aku pakai pump ni and dapat je dia exclusive (read: x campo formula) bf anak dia sampai umo sethn lebih.. aku je dh manja sbb ada FS!!
hahaha.. tp keyword kat sini -- kena pam selalu. Member aku mmg sgt dedicated mengepam bebila dia dpt walau di mana dia pergi.. persistent & positive!

2 comments:

Pah Zarihan said...

salam kak,
saya pun bli satu pam manual....sbb2 nya sama mcm sbb2 akak yg no 1 n 3 tu heheh....paling utama mls nak pasang FS..teruk btul...

kalo jln2 pun bwk pam manual sng..hassle free kan hehe...

scudmami said...

betul tu, kalu setakat nak relieve engorgement, it'll be useful..
dulu my manual pump Avent dah let go, but i'd like to have something simpler..

FS tu best tp leceh nak pasang-pasang...

nway, FS banyak berjasa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails