Sunday, December 13, 2009

FatiniHaziqFaris


another 10days Faris genap 6 bulan.. maknanye lagi 10 hari jugak genap lah mummy exclusively breastfeed si bolat yang sorang nih...
alhamdulillah, berjaya jugak.. and insyaAllah akan diterus kan lagi... selagi mampu diri ini..

tapi dia lom amik jab 5 bulan sebab ari tu dia batuk & wheezing, now dah okay sket..

ingat nak bawak minggu ni, tp kelmarin badan dia panas plak.. now ni memang lepas sorang, sorang demam..
last weekend hari tu, Fatini demam -- tonsils enlarged & inflamed.

since tuesday Haziq plak -- komplen sakit tekak and telinga. Now still feverish.. melepet je.. kesian betul. Rumah pon jadik sunyi bila dia tak bersuara sbb sakit tekak. Sib baik nak jugak makan nasik bila selera dia datang

malam kelmarin, Faris plak panas badan.. tapi semalam & hari ni dah okay... dia menyusu cam biasa, cuma cranky semacam semalam..


Faris dah tumbuh gigi.. aku perasan pon bila dia menggigit2 tangan aku masa aku tengah dok pegang dia. Tiba2 rase ada 'bende tajam', bila ku korek mulut dia SAH! gigi dah kuar.. 2 lak tu belah bawah... now bila menyusu memang dah terasa huwarghh... TOLONG LAH JANGAN GIGIT ADIK OOIiii... ni bila aku terjerit dia gigit, lagi dia gigit sambil sengih adalah.. isk...

pastu dah mula angkat2 montot,, pusing memang dah 360degree.. pastu mengundur ke belakang.. tau2 kaki dah sangkut bawah sofa.


look at my Crocs shoes yummy 'drumstick'.. sape mau???


Faris @ almost-6mth old


"our bundle of joy"

---

3 comments:

Salwa said...

Salam Norley
tahniah kerana berjaya exclusive BF masujk 6 bulan despites of ur abundant work load as a doctor and student.
Muka Faris sebijik macam Fatini...
comel abis!
alhamdulillah sebab semuanya sihat belaka

Salwa said...

btw...cepatnya Faris keluar gigi..good job Norley..that indicates u have consume sufficient Ca since Faris was inside u :)

DNNA said...

Mek, aku rasa faris ni ada ngikut muka mak ko la ... hehehehe ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails