Sunday, December 20, 2009

Faris & AGEL

ye.. last Thursday timbang, dia dh 8.7kg..

pastu cucuk 3rd dose DPT Hib, IPV.. tak nangis cam biasa lah hero ai yg sorang nih..

next week kena bawak lagi utk cucuk Hep B plak..


3 hari lagi genap Faris 6 bulan.. hmm pasni bleh pikir nak bagik dia makan plak..

selalu lah buat2 bagik dia or suap dia guna sudu tapi mesti dia tutup mulut hehhehe mesti dia ingat orang nak sumbat ubat kat dia... sebab now dia hari2 kena minum Agel 1 sudu pagi & 1 sudu malam. Tu yang kalau hulur sudu dia tutup mulut hahahhah


ingat tak ari tu bila aku cakap Faris wheezing & kena amik nebs 2x??
tak lama pastu, dia kena balik... plus demam.
Aku cam dah tak sedap hati nak terus bagik dia ventolin syrup, sbb nanti kaki dia akan terketar2..

So finally aku contact Salwa @ibukauthar untuk beli Agel UMI & EXO.. alhamdulillah lepas habis 1 pek, secretions dia berkurang.. (actually aku beli 2 pek each, tapi satu pek EXO & UMI tu Fatini & Haziq telah bedal tanpa pengetahuan aku... so kena roger2 Salwa balik utk get more stock, tp UMI ni memang hotcakes gamaknye, punya lah susah dapat stok ekkk...)

so, now aku still bagi - 1 sudu kecik UMI malam before tido & 1 sudu kecik EXO bangun pagi (before feeding).

Alhamdulillah secretions dia berkurang banyak kalau dulu tu memang berbunyi je tekak tu, tp dia akan wheezing jugak kalau time sejuk cuma takde lah macam dulu... dan sangat jarang lah..

bacalah kisah Agel ni kat sini atau sini atau sini

keberkesanan nye memang ku percaya sebab it contains high vitamins and antioxidants sbb tu ku yakin bagi pada Faris.
cuma, maaf ku terpaksa cakap, harganye agak mahal bagiku.. Untuk Faris, satu pek tu boleh la tahan 4-5 hari.. hmm now dah masuk pek ke-3..


---

2 comments:

Salwa said...

Salam Norley
very much thanks for this wonderful entry
now UMI dah restock :)
tq too for being honest
i would really love to know those comments and complaints from clients
me too admit it..AGEL IS EXPENSIVE!
unfortunately..despite their expensivie price..they works like wonder..tu yang bengang tu!! napa tak murah..bengang10X

scudmami said...

betul Salwa.. soh jual murah2 la.. senang mau beli banyak2 hahha.. kengkadang kita ni, bukan tak nak yang terbaik untuk diri & anak2 cuma kengkadang ada kekangan yg tak dapat dielakkan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails