Wednesday, July 22, 2009

-no title-

tak tau nak boh title apa.. tp cam terasa nak membebel je
hari ni hari paling awal sampai opis spital.. caya tak kul 7.15 pg dah parking and alhamdulillah dapt parking dekat sket, takde la kat hujung dunia atau bawah bukit cam selalu tu..
lagi plak hujan renyai2, mesti orang malas nak gi keje awal


malam tadi pon Faris cam nyenyak tido, maybe sebab sejuk kot.
masuk tido kul 10 tu pas tukar2 diapers etc and nenen sekali, dia pon lelap. Dia bangun nenen lagi dalam kul 11 lebih, then lagi sekali kul 3.30, pastu dekat kul 5.45am masa diriku tgh siap2 nak pam, so nenen kan dia sambil pam, dapat la 4oz.. alhamdulillah rezeki Faris


now ni pon alhamdulillah susu ku dah semakin banyak tiap kali pam.


Semalam paling banyak la ku dapat pam, 3x kat spital, dapat pam 15oz (5oz each session), pagi kat rumah kul 6am tu pon dapat 5 oz, balik rumah lak Faris tido lagi cos baru nyusu kul 4pm.
so ku pam lagi sbb memula ingat nak direct tu yang tak pam pukul 4pm (plus ku ada keje time tu huwarghh).. dapat another 5 oz..


malam tu nak tidokan Faris, buat tandem pumping dapat 2 oz je tp takpe, selalu kalau dapat gitu, ku reserve kan utk dia pagi2..


contoh nye, kalau nak gi keje tu selalu dia dh nenen dalam kul 5.30 or 6, so by the time ku bawak turun kul 7 tu kdg2 dia tak tido, saje je cam nak main2...


so ku selalu suruh maid bagi susu dalam 2 oz, so that dia leh tido balik.

So dapat la maid siapkan Fatini utk ke sekolah etc.
kalu gitu selalu dia bangun balik kul 9-10 utk mandi and next feeding...


so semalam je hasil EBM ku dapat la 26.5 oz... uhhh ku sungguh bersyukur..
so hari ni ku bekalkan dalam 10oz fresh EBM + 3 oz lebih EBM semalam + 3.5 oz frozen EBM.
So ada 5 botol utk bekal dia hari ni...


so dapat la buat stok dalam 14 oz.. and seronok tgk stok ku semakin meriah...
hari2 ku kira sampai DH kata aku takde keje... hahhhh lantak laa... yang penting Mummy puas hati, Faris kenyang and membulat membesar dgn sihat


and ku rase pembelian freezer dari Liza sgt berbaloi... thanks dear, mmg rezeki Faris.. kalau takde freezer tu sure ayam2 & ikan2 dlm freezer fridge akan disesarkan.. hehehehhe EBM Faris sure lagi penting kan... biar orang lain tak makan, janji Faris cukup minum EBM hehehhe


cuma sekarang ni, ku dlm delima dilema sket.. sbb nye ku hanya ada liner yang 4oz, so selalu simpan stok yang 3-3.5oz, tp kalau dapat 4 oz ku tak tau nak wat camana. Botol2 MLO tu ku guna utk bekalan Faris -- 4 botol bwk gi spital, at least 5-6 botol isik bekalan Faris. ada la lebih 1-2 botol je..


Sebab kalau ku 'pecah2kan' nanti ada plak yang susu yg bercampur2 (walaupon ku tahu boleh IF expressed on the same day). Selalu campur2 tu kalau nak bekal utk Faris je, utk stok ku cuba elakkan campur2, tp mmg ada je pon yang campur2

hmm.. ada 'effect' ke kalau campur2 susu dari session pengepaman yang
berlainan???

Apa yang telah ku buat - ku letak dalam botol eg botol Avent ku yang ada - ada la dalam 5 botol je (now dah guna sume) and also dalam liner 8 oz yg Aja kasik free ari tu (tp ada 3 je, ku dah guna 2, sayang mau guna pemberian orang kan ahakksss)


so maknanye ku kena beli liners yang 8ox la ni??? uhh.. kena shopping la ekkk.. hmmmm (toing toing.. naik tanduk, gaji masuk esok jeng jeng jeng)


Puan Aja ~ liners playtex sudah ada stok kah??? And ku ada citer 'sedih'
tentang pam ku.. nanti ku story ye (not the function, tp ada cacat cela sket yg
alhamdulillah tak affect the function) sob sob sob




---

3 comments:

CY3.5 said...

boleh campur.. tp kau letak tarikh yg paling awal la.. takpun, yg dok campur tu kau bagi dulu..

Hasliza said...

alhamdulillah freeze tu membantu tuk simpan EBM faris..seronok dengar faris exclusive BF..chiok mama faris..:)..

scudmami said...

yan~ a'ah itulah yg ku buat, cuma trying my best tak campur2 ;)

liza~ tq, harap leh bf selama boleh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails