Friday, July 10, 2009

Faris and EBM

Today i started my day with positive thinking... yesss positive & optimist that Faris will be able to drink EBM without much problem. And i also decided to introduce him bottle...

thanks to mommies out there for ur kind advices & opinions.. very much appreciated


This morning, at 3 am, i had my pumping session after Faris had his direct feeding. But i only managed to get less than 20mL. But that's ok... (being positive ehhh), i'll pump again later... then his next feeding was at 6am, and after that i pumped again and alhamdulillah i managed to get 3oz...

at 7am, i left him downstairs with my maid & my mum.. (and i am upstairs busy blogging ehheehhe).. around 8.30am, mula dengar dia menjerit... tapi pastu senyap, around 9.30-10am, ku turun bawah & tgk dia dah siap mandi and slept peacefully... alhamdulillah... my mum said, memula maid aku bagi 2 1/2 oz (ku dah suruh bagi je sume 3 oz, degil betul!!), tp tak cukup so tambah lagi 1/2 oz tu.. dia pon ok dgn Breastflow nipple tu... ohhh Thank u God, takde la ku risau meninggalkan dia next week..

around 11.40am, dengar dia jerit lagi.. my maid panicking cos EBM still in the fridge. Ku turun la bawah sbb mmg nak lunch pon, tp ku buat donno & just observe my maid - just let her managed Faris alone.. (warmer tu pon lambat lak panas nye).. pastu tengok dia minum EBM pakai Breastflow bottle tu.. oh sungguh cute.. i already missed him uhuk uhuk...

so, seems everything is working well for me and my dear Faris... so meaning, he'll be drinking EBM using Breastflow bottle la...

"Faris... mummy's home................." (konon-konon gi keje la tu -- mmg aku tak pegang dia langsung dari pagi tadi, cium dia je masa dia tido tadi ihikkss....)

AND... i received my Medela Freestyle this morning. TQ Aja... tak sabar nak ber 'freestyle'....


---

4 comments:

nonnie78 said...

good decision. beli FS untuk kegunaan berpanjangan. Semoga berjaya menyusukan Faris sepenuhnya dengan susu ibu.. Moga berjaya!!!

p/s: best tau pakai fs... marvellous...

@Salwa said...

alhamdulillah dah sampai FS
sy & Ajasu risau FS tak sampai tp Norley dah start kerja
all the best Norley

me_czar said...

Owh.. n pun pakai fs? Saya pun teringin... for next project. Tapi tak tau lagi bila. Huhu...

scudmami @ norley said...

Salwa~ Aja ada explain ari tu yg stock lambat sampai... tp mmg doa la dapat before start keje.. nway TQ to u and Aja...

me_czar~ boleh boleh for next project.. (bila tu??heheheh).. saya pon main kutu dgn Salwa.. kalau nak beli bayar cash 'terasa' gaks.. kan Salwa kan???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails