Saturday, July 18, 2009

My FREESTYLE



i received my Freestyle last Friday... jusssttt 2 days before start keje...
so pulun la weekend tu ku try test si FS ku itu...
mmg best esp the 'handsfree' cuma nak pakai agak leceh tanpa 'meng expose'kan diri (mungkin tak expert lagi..)

parts pon tak banyak sgt compare dgn Avent, tp sbb dia in pair, boleh tahan jugak laa.. tp back cap tu ku tak cuci everytime pon sbb bukan kena susu pon, lagipon takut basah 'lubang' utk connect tube tu (cam Aja advised).
Before baca Aja nye advise tu, mmg ada muncung tube tu basah pas masukkan dlm lubang back cap tu, takut je air masuk dalam tube. So lepas tu, basuh bila rase dah lama tak basuh heheheh

production-wise - cam ada beza sket ke imagination ku semata-mata??...
tp kalau dgn Avent UNO sebelum ni, dua2 belah dapat la 3 oz paling banyak.. tp first time pakai FS, ni lah hasilnye..



'lumayan' kann??? Bagiku tu dah cukup lumayan.. alhamdulillah

kat opis lak, seronot pam dalam bilik sambil mengadap laptop masukkan data ESBL ku.. sambil menaip tu tak sedar dah pam 20 minit hehehe..

okay, nanti kuberi full review on freestyle okay... now baru berusia seminggu, rase cam tak sesuwai lak...


---

5 comments:

Hasliza said...

seronok tengok bila pam dapat susu banyak kan..saya skrg dah lama tak pam sebab wafiy direct jer..dia dah tak nak menyusu dgn botol..berminat dgn freestyle gak tuk 2nd baby..skrg guna spectra3..tapi harganya sgt mahal kan wakk??

Rozy said...

Norley,

Hepi ber freestyle!! Kumpul stok banyak2 yer..

scudmami said...

liza~ yuppp betul tu kalau dapat susu byk mmg lagi semangat nk pam... hmmm... boleh la start menabung kalu nk beli utk #2.. hehehe sy pon main kutu kalau tak tersedak jugak poket nih...

rozy~tq.. tgh berusaha nk kumpul stok la nih... and tabik spring u managed to stock up balik EBM after the 'incident' caiyok caiyok!!

SOHO Mama said...

Alhamdulillah..lumayan, lumayan! Puashati kan tgk hasil mcm tu..? I ni dah semakin malas nak express..haii sungguh tak bagus. I'm taking for granted that I'm a WAHM so it's direct feeding for Zuleyka. Dia pun dah 13mo..tapi makan alahai memilihnya..alhamdulillah badan dia still "padat" kihkihkih..

ar.nie said...

Sila bagi full review tauuu! Ekeke...

Teringin nak guna FS nie utk 3rd baby nnt (kalau ader rezeki laa)... Sbb, xtahan laa angkut S3. Agak berat juga, sampai koyak2 dah beg. Menjelang bulan 12 nie, ranap terus kot. Ekeke.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails