Tuesday, June 16, 2009

still waiting...

hmmm.. today 16/6/09 meaning another 10 days to my EDD.. iskk mmg takde gaya baby nak kuar lagi nih.. cam seronot lak dia dok dalam perut mummy nih, mummy dia lak tak larat dah...

baca kat 'ticker' atas tu = "i'm at least 7lbs & if i decide to stay in here, my fingernails will need to be clipped" --> hmmm.. mmg sume anak2 ku kuar2 je kuku dh panjang.. mana taknye, sume mmg cukup2 atau lebih duduk 40 minggu dlm 'perut'...

Last week ANC - ku naik 1.5kg in 4 wks, okay la tu sbb aku takut if naik 1kg/wk ihikksss... baby OK - estimated weight around 3.3kg.. (harap2 kurang lah dari tu, takut lak if baby besar sgt!) Other parameters ok, correlated with date; AFI normal.. no complains etc.. Alhamdulillah.. "cuma bila baby nak kuar nih???"

last Sunday, sempat buat cheesecake.
Tokey kedai tu siap cakap "sudah mau beranak pon sempat buat kek kaa??"

"Belum beranak la buat kek, nanti dah pantang tak boleh makan plak"

This weekend kalu tak beranak lagi, aku janji ngan bebudak ni nak masak pizza plak.. ntah la sempat ke ekk??? heheheh

Tadi ~ competency test lagi -- aku tawakal je, baca sket2 sbb cam takde motivation la nak study atau buat apa2 yang berpekdah sekarang ni.. iskk teruk nye!!!!! Soalan 10 je?? Markah pon ciput2 je each Qn tu.. isk camane nak score nih?? huwarghhhh...

Rejeki ~ yupp.. alhamdulillah.. last Sunday, tetiba akaun ku ada 'terlebih' duit.. Ku pulun tepon CIMB centre nak find out sape yang baik hati sgt bagi aku duit tu. Tp diorang takleh cek, kena contact branch esok plak.
Isnin tu called branch, diorang tolong cek kan, diorang leh bagik reference no and duit tu transfered dr Bank Islam dari 'Kementerian', that's all..
dalam hati ku, takkan la KPT nak bagi duit banyak sgt -- ku expect duit buku & perkakas je.. (sebab ku tak layak dapt elaun sara hidup sbb DH also cuti belajar, so sorang je dapat elaun - kijam kan??)
Ropa-ropanye, sejak January this year, ku telah layak dapat elaun sara hidup.. takde la sebanyak yg DH dapat sebulan, tp at least ada la jugak... so tu duit yg tertunggak dari January... wooohoooo acik kayo sekejap je tuh .. anyway, ALHAMDULILLAH.. ku anggap tu sume rezeki baby...

update on my project ~ huhuhu... S.L.O.W. progress lah sbb masuk je bulan June ni, ku rase sume sungguh lembap!!! 1st 2 weeks tu ku sibuk in-charge sero lab, so tak masuk bacte lab sgt.. now dah passed over the lab pd orang lain (sbb ku dh selesaikan duty 2 wks, 2 wks lgi orang lain plak..) Plan nak collect strains sampai end June ni, QC plan nak buat before ku cuti bersalin pon tak terbuat lagi.. isk.. maybe baby nak kuar hujung bulan sbb nak soh aku abiskan collect strains in June ni kot??? Hmmm...

okay, now nak abis kan masuk data MAY.. till then, please pray for me & baby...


.
.
.
.
.

3 comments:

SOHO Mama said...

I doakan you selamat bersalin nanti..ok lah tu, 10hari lagi. My boyz semua sehari awal atau sehari lewat. Zuleyka je tak keluar2 so induce bila dhh overdue seminggu.

Skrg ni bila p*riod lewat sikit je..I suspen..! Mana taknye, 2007 I masuk labour room, 2008 masuk lagi..my neighbours siap kata lepas ni mesti i jugak yg pregnant lagi..ohhhh tidaaaakkk :P

ar.nie said...

Semoga dipermudahkan semuanya. Bila dah hujung2 nie yg syok kan? Dup dap dup dap ajer, sbb anytime baby buleh keluar. Hihi. Bestnyaaa. :)

scudmami said...

SOHO mama~ hmm.. mmg my prev 2 babies sume cukup or lebih 40wks, so not surprised this #3 also waiting for his EDD.. cuma mummy nye dah tak larat dah.. huhuhuh.. next week check up if still no sign, rase nak suruh induce laa.. lambat2 sgt, banyak keje menunggu kat opis tuh.. huwarghhh

ar.nie~ thanks ar.nie.. syok?? bukan syok kalau dup dap dup dap tu.. makin nervous sbb takut kalau jadi pape hal.. eg if baby kurang gerak, if failed induce, if non-progress labour bla bla bla(tu yang susah gak if ada medical background ni, u'll tend to think of the worse... if takde susah gaks ahakss )

nway, mmg tak saba dah nak tunggu baby nih.. cepat la baby... heheheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails