Sunday, May 31, 2009

week updates

Fatini~

dia demam dari isnin, so tak sekolah 3 hari.. cian tgk bila badan panas sgt, ingatkan UTI sbb takde selsema/batuk, maklum la bebudak kalau dah potty-trained senang dapat UTI sbb tak basuh bersih (utk case cebok sendiri) dan juge sbb selalu tahan kencing.

Tp tengok tonsils dia bengkak and merah. Dia mmg selalu kena tonsilitis, cuma lately kurang sket since dudok rumah dgn maid. We started her on antibiotics sbb sebena nye week before that pon dia dh demam for few days then ok.

Rabu atok, nenek KB datang (CikSu ada interview kat ISN on thursday), dia pon dah cam ok.

Thursday & Friday sekolah balik.. now dh ok.



HaziQ~

Pas Fatini sihat, Haziq plak demam. Tonsil bengkak gaks.. this time both takde selsema/batuk, kalu tak lagi teruk laa..

tp yang tak tahan, kalu tido asyik mengamuk tak tentu pasal je.. pujuk pon tak bleh.. nak berdukung je, tp nak suruh mummy yg dukung.. ???mummy dukung?? isk mana larat..!!

hari ni cam dah sihat sket, since malam td badan dh tak panas.

tp bila demam dua2 terus refuse makan Agel UMI + EXO.. abis tu camane nak tau UMI+EXO tu berkesan ke tak???



Mummy (and baby)~

this week dah masuk 36weeks. Alhamdulillah... semakin 'serem' plak hehehheheh

last week ANC, tak pegi sbb rase cam takde pape (aci kaa???) Lagipon no scan. So make new appointment in 2 weeks and scan sekali. Masa tu dah 38wks.. iskk.. sempat kah???

baby lak makin aktif. Contraction pon makin kerap. Kadang2 sampai sakit ke pinggang.. adakah??? tp kalau ikut obs history ku, dua2 yang lepas mmg cukup atau terlebih EDD. Yang #3 ni tak pasti lah..

perut ku plak, sume kata 'dah turun' ?? . Tp ku rase semakin 'memuncung' ke depan, dia tak naik atas... nway, pape pon, ku doa semua berjalan lancar.

Kecian denga psl senior ku yang tgh warded sbb placenta praevia, baru 32+wks, kena warded & rest sampai cukup bulan... alhamdulillah, ku takde komplikasi sebegitu.. to Kak Muna -- bawak bersabar, insyaAllah sume ok. (Allah menguji hambaNya yang tabah).


Daddy~

ntah la apa kisah daddy ye??? Yang ku tau, next week dia masuk 3rd year heheheheh (diriku pon jua) tp dia lebih kritikal sbb final exam masa 3rd year ~all the best!!~

kena start study kuat dari sekarang tau.. (aku pon nak kena buat azam baru nih!!!)

kita study sama2 *wink*


tu aje, sebena malas nak bercerita...
tak tau la naper minggu ni rase cepat berlalu, sampai ku rase tak sempat nak buat apape yang kurang berfaedah ..

3 comments:

sujaihah said...

tak kira..nak follow gak..hik hik hik

SOHO Mama said...

I hope all is well..

Anak I pun dua orang demam. The Papa is overseas again, leaving The Mama trying hard to pay attention to those two sick kiddos :(

scudmami said...

sujaihah~ thanks for visiting :D

SOHO mama~ cian nye.. luckily my DH tak kena away jauh2.. kalu tak penat gaks.. uhuk uhuk esp if the younger one meragam nak berdukung plak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails