Friday, September 18, 2009

peer pressure

ni kisah Fatini plak

untuk rekod, dia seorang budak yang kidal aka lefthanded
mewarisi nenek KB & atok Gombak dia...

so satu malam ni, ku paksa dia buat homework dia..
selalu dia laju je buat homework, tp kalau homework yang dia kena tulis 1 perkataan tu repetitively mmg dia MALAS!! (kalau haku pon malas!! hahhaha)

so, paksa la dia menulis jugak, sambil2 pujuk, puji-puji and janji rasuah macam2..

tetiba pas tulis 2x gitu, dia tuka pakai tangan kanan... terkial-kial tp berjaya gak tulis word tu cuma kurang lawa dari tulisan dgn left hand dia

ku pon tanya la dgn baik,
"kenapa kakak pakai right hand tu??"

"kita nak tulis pakai tangan ni, kawan-kawan kita sume tulis pakai tangan ni"

ku senyap....
sungguh kuat pengaruh rakan-rakan...
rase-rase nye adakah dia rase kekurangan atau 'left out' bila dia sorang je yang guna tangan lain drpd orang lain????


---

1 comment:

Salwa said...

Norley
takpe la kalau dia bole guna both hands
biar jadi ambidextrous
both sides of brain work actively!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails