Saturday, September 26, 2009

Faris tak nak botol - part II

pagi ni dia bangun2 je tido, cuba bagi EBM guna syringe.
tactic nye bagi before dia ngamok kelaparan.

TAPI....

dia sembur2 je susu tu..
geram betul.. rase 1oz tu takde pon masuk perut dia..

lama-lama tu dia terus ngamok nangis sampai keluar air mata...

so dukung dia and terus mandikan.... cam biasa lah, kalau mandi tu sonot la dia...

pas mandi, aku still tak bg dia direct BF. Elok lak dia dok diam..
kesian jugak..

dia dh mula merengek-rengek tp aku tgh sibuk2 kat dapur sbb ada member nk dtg raya rumah..

tengok-tengok SIL tgh dukung dia.. pastu terus lena...

masyaAllah kesian nye... kijam kah aku??

amik terus susu kan dia, then dia sambung tido...

owhh.. ku rase Faris ku sungguh 'keras hati' sebab dia sanggup berlapar drpd isap botol!!!


gambar sehari sebelum raya -- besaQ dah anak mummy..

tolong lah sayang jangan 'dera' diri!!! Moga-moga Isnin nanti dia sedar diri tau yang dia kena isap botol jugak-jugak...


nota kaki
- TQ pada yg sudi memberi pandangan & komen..
- cracked nipple ku makin ok, walaupon tiap kali Faris isap muka ku masih 'mengenyit-ngenyit' kesakitan.. thanx to the Avent breast shell!! (cuma tak tahan 'leaking' everytime pas BF Faris ku selalu lupa and terus 'menonggeng' keh keh keh

---

1 comment:

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani said...

uish..keras hati jugak hero sorang ni. kita yg nak pecah hati sebab takut dia lapar.

tetibe i teringat cerita kat SI.com, budak yg tak botol tetibe terus nak botol sebab bbsitter bg kopek lanjut yg kosong kat dia. agaknye truma, terus nak botol.

anyway, worse case. i suggest u suruh bbsitter pakai SNS & feed EBM using her breast. tu kalau worse case la kan..sorry la kalau bunyi dia absurd skit. but its better than anak tak take milk at all.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails