Saturday, January 16, 2010

Faris dah duduk

next week Faris genap 7 bulan..

dalam minggu ni, dia dah bleh 'terjah' badan dia ke depan...

sebelum ni angkat montot bukan main tinggi lagi, tapi tak gerak ke mana-mana pon... paling-paling pon mesti mengundur balik...

now dah makin laju..
paling best bila dia try 'bangun sambil bergantung kat sofa'.. tp lom dapat lagi lah..

malam tadi, biarkan dia main2 golek2 kat atas carpet -- explore mainan yang bersepah sana sini.. tetiba dia dapat duduk sendiri.. bukan main happy lagi mummy dia ...

kelmarin bawak gi cucuk hep B 3rd jab -- berat dia 8.8kg... hmm.. naik 0.1 kg je.. (last month 8.7.kg) owhh.. anak mummy dah tak 'dumok' kah???

tapi makan boleh tahan manyak nye...
now dia dah cuba:
- bubur nasi plain
- bubur nasi + kentang
- bubur nasi + carrot
and semalam bagi bubur nasi + spinach

so far, dia telan sume sampai licin... alhamdulillah... semoga dia akan suka veges tak macam kakak & abang... carrot yang halus mulus pon dia leh terasa dalam mulut dia... musykil musykil...





1 comment:

Salwa said...

ayoooo faris cutie...makin debab la kamu yaaa
acik rasa nak kunyah pipi awak tu nak faris!!
mujo acik tak sampai umah awak(even tiap2 minggu makan kat BRJ alam damai tu)kalu acik sampai mmg abis awak kena gomol
hehehe
mamanya jgn marah okeh :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails